Meet Indonesia, weird, but good! - Reisverslag uit Batam, Indonesië van Quirijn Coolen - WaarBenJij.nu Meet Indonesia, weird, but good! - Reisverslag uit Batam, Indonesië van Quirijn Coolen - WaarBenJij.nu

Meet Indonesia, weird, but good!

Door: Qiwi

Blijf op de hoogte en volg Quirijn

28 April 2012 | Indonesië, Batam

Hallo allemaal,
Dit maal een berichtje vanuit Indonesië. Vanaf 20 april had ik vrijgenomen om mijn Visa te verlengen, en mijn broer te ontmoeten in Batam, Indonesië. Ik had er niet op gerekend dat alles volgens plan zou verlopen, maar dat was deze keer wel het geval! Althans, de boot die ’s ochtends zou vertrekken vertrok uiteindelijk pas laat in de middag, maar die vertraging is inmiddels normaal. Na een nachtje in Mersing de volgende morgen om 8 uur op de bus gestapt richting de grens, en daar zonder al te veel problemen, ik kende inmiddels de belachelijk ingewikkelde procedure van het in en uitstappen in de bus voor elke grensovergang. In Singapore aangekomen snel bij de subway geluncht, je weet tenslotte nooit wanneer de volgende kans komt om goed en westers eten binnen te krijgen hier. Dankzij een goede handleiding van Bastiaan zonder problemen op de ferry richting Batam gestapt, en daar door hem en Pryta, zijn vriendin, opgehaald. Al met al slechts 6 en een half uur gedaan over de reis!

Toen bleek dat ik de subway beter had kunnen laten staan. Ik weet door het vele lekkere eten dat ik de afgelopen dagen heb gehad niet meer hoeveel diners we die avond, of elke andere avond gehad hebben, maar het was allemaal ontzettend goed. Het eten hier is echt heel erg lekker, dus het is heerlijk bijkomen na de –drie keer rijst per dag met wat ander spul- van het eiland. Zoals altijd had ik me ook hier voorgenomen alles te proeven, wat het ook is, en dat is me hier niet slecht bevallen! De volgorde is als volgt; Eerst kijk je naar Pryta, en die geeft dan de volgende klasse; No good, is oke, is good! Die klassen kloppen altijd, dus als ze zegt dat het no good is hoef je het dus ook niet te proberen. Overigens is het meestal good! Vervolgens stop je het dan in je mond, en kun je meestal zoet, en soms zout of wat andere smaken ontdekken, en vaak door elkaar heen in de meest rare combinaties. Uiteraard moet je dan je oordeel geven; is oke (voor iets wat je nog niet helemaal begrijpt qua smaak) en Good! (voor zo’n beetje alles dus). Als iets echt vies is, dan is dat aan je gezicht wel te zien, maar dat komt dus nauwelijks voor. Met sausjes is het ook belangrijk dat je eerst toestemming hebt, niet eigenwijs zijn, als iets heet is, dan betekent dat ook echt heet. Ik heb tot nu toe nog nooit meer dan een paar happen vis gegeten, maar daar is nu verandering in gekomen, twee dagen achtereen heb ik een hele vis in mijn eentje weggewerkt, en de afgelopen dagen heb ik me bezig gehouden met krab, ook een behoorlijke lekkernij!

Naast de hoofd-activiteit eten hebben we natuurlijk ook nog andere dingen gedaan. Met de auto rondrijden naar plekken waar we kunnen eten bijvoorbeeld. Of met de auto rondrijden om het eten te laten zakken. Of op een terrasje zitten tussen de lokale bevolking, uiteraard voor of na het eten. Maar ook lekker gezwommen, en naar een ander eiland, ten oosten van Batam geweest met de ferry. Daar woont de opa van Pryta, en konden we in het huis slapen. Daar zijn we twee dagen geweest, en hebben we ook de hele stad doorkruist, Pryta op zoek naar lekker eten, en ik met mijn neus tegen het raam om alle activiteiten langs de weg te zien, daar raak je niet op uitgekeken.

De komende dagen gaan we hopelijk nog even brommer rijden, en wie weet nog even een stukje jungle bekijken, maar dat gaat denk ik moeilijk worden hier, want alles is al platgebrand, dus er staat alleen nog maar lage her begroeiing. Maar, we gaan in ieder geval zeker weten nog een paar keer lekker eten!

• 28 April 2012 - 16:03

Ineke:

Wat een heerlijk eetverslag,Qiwi. Echt leuk om te lezen.Alhoewel ik net calamares op heb,krijg ik trek in vis! Ik houd je eraan bij ons een keer vis te eten,geen smoesjes meer. Leuk dat je je broer ontmoet.Fijne dagen nog en een goede terugreis naar je eiland.

• 29 April 2012 - 03:02

Marloes Fröling:

Hey lieverd,
    Wat fijn om te horen dat het leuk is daar. En echt fijn dat je je broer en pryta hebt
    gezien! Inderdaad een echt eet verhaal haha. Ik zie dus dat je van mama vis komt
    eten bij ons :p ik wil daar dus echt niet bij zijn haha.
    Ik zit nu met Jorn in het hostel en ik ga zo aan mijn eigen verhaal op mn blog beginnen.
    En jou spreek ik over een paar uurtjes hopelijk op skype :)
    Veilige terugreis! Kusje van mij

• 29 April 2012 - 08:07

Hans Fröling:

Steengoed en bovenal smakelijk verslag, gefeliciteerd met jullie twee en een half jaar of verklap ik nu iets?

• 12 Mei 2012 - 00:52

Gerald:

Hey Q, is het resort dus al open voor gasten? Misschien kunnen wij dan eens langskomen met de family. Lijkt me leuk. G

• 15 Mei 2012 - 03:31

Qiwi:

@Gerald, Het resort is inderdaad al open, maar het is nog steeds under construction. Het aantrekkelijke daar aan is dat de prijzen wat lager liggen, al is het nog steeds niet erg goedkoop. Het nadeel is natuurlijk dat er nog een heleboel dingen nog niet af zijn. Maar mochten jullie langs willen komen, stuur me dan even een mailtje naar quirijn@wildasia.org, dan kan ik je in contact brengen met het resort. Groetjes,
    Quirijn

• 18 Mei 2012 - 15:04

Jacob Nugteren:

Indonesië = GEWELDIG :)
    In elk geval is het tropische woud wat nog wel overeind staat prachtig!
    Wat betreft het eten hier: GOOD! Soms vrij heet maar daar wen je aan. Gewoon aanpassen aan het eten, ik eer normaal ook niet vis, maar alles is hier goed binnen te houden! (Behalve voor die keer dat ik gewoon water uit de rivier dronk, vier dagen ziek :p)