Holiday and work
Door: Qiwi
Blijf op de hoogte en volg Quirijn
07 Maart 2012 | Maleisië, Mersing
Vandaag een mix van een beetje werk en een beetje vakantie. Ik ben met een paar dagen vertraging nu dan toch echt even vrij en van het eiland af.
Een paar dagen geleden had ik besloten dat ik gewoon ging beginnen met mijn nursery, of kwekerij, en dat ik dan wel zou gaan uitbreiden als er plek voor was. Een zaag was snel gevonden, en ook een centimeter kon ik ergens van de grond plukken. In de stromende regen lekker gewerkt, het koelt dan namelijk wat af. Toen ik alle planken op maat had gezaagd om te beginnen aan mijn IKEA-achtige bouwpakket, kwam het onvermijdelijke punt dat hier met bijna alles optreedt. Het is niet te verklaren waar het aan ligt, maar het gebeurd in de meeste gevallen. Je begint ergens aan, en al snel kom je op het punt dat er iets is dat de hele klus onmogelijk maakt. In dit geval was dat het feit dat ik een hele ochtend besteedt heb om een schroevendraaier te zoeken. Die was uitgeleend, en diegene had hem ook weer uitgeleend, en diegene was er nu mee bezig. Maar toch meegekregen. Dan een verlengsnoer; 25 meter naar het eerste huis waar stroom is. Blijkbaar ben ik de enige die hier stroom nodig heeft, want 25 meter hebben ze niet. Ja, een iemand heeft wel een verlengsnoer, maar die is er mee bezig. Een bitje dan, voor de schroeven. Op de vraag wat voor bitje ik dan nodig heb laat ik de schroeven zien die ik er voor ga gebruiken. Ow, die schroeven, ja maar die hameren wij er gewoon in. En dan is het ineens lunchtijd, en na lunchtijd is er ineens een verandering van plan, en moet ik me gaan focussen op andere dingen. Zo gaat het hier met heel veel dingen dus.
Een beetje frustrerend, maar het hoort er ook wel een beetje bij. Ik doe gewoon de dingen die ik wel kan, en het is mooi meegenomen om eens af en toe wat daadwerkelijk af te maken. Zoals het snoeien van een boom laatst.
Gister ben ik dan eindelijk, nadat er weer eens een klus niet verder kon, vrijgelaten en was er ook nog een boot beschikbaar, dus ben ik van het eiland vertrokken om 4 uur, en rond een uurtje of 5 stapte ik mijn ‘Omar’s Backpackers’ binnen. Ik was meteen weer in de sfeer, bij binnenkomst op een nauwe betonnen trap hing er boven een bordje; When I am not here, choose a room and take care!” Ik koos uiteindelijk voor een kamertje met twee bedden erin, wat in ieder geval een slot op de deur had. Meteen mijn was naar de wasserij gebracht en daarna met Omar, die inmiddels thuis was gepraat over waar ik werk. Hij heeft meegewerkt aan expeditie robinson toen die op ons eiland bivakeerden. ’s Avonds bij de KFC gegeten om voor de eerste keer weer eens wat ‘westers’ eten binnen te krijgen. Nu zit ik bij een plaatselijk cafeetje met koffie en weer gewoon rijst en kip te ontbijten. Ze hebben hier WIFI, maar dat werkt natuurlijk niet. Dan maar straks naar een internetcafé om dit verhaaltje te uploaden. Vandaag hoop ik de bus te pakken naar Kuantan, en vanuit daar een bus naar Cherating, dat schijnt een heel leuk lokaal beachdorpje te zijn met een aantal leuke activiteiten.
Ik laat jullie wel weten wanneer ik er ben!
Qiwi
07 Maart 2012 - 05:38
Hans Fröling:
Nu ben ik de eerste. Een nieuwe ervaring met doelgerelateerd werken, kan ik gebruiken op mijn werk. Het ondernemen zelf ben je in ieder geval niet verleerd gelet op je nieuwe reis. Het ga je goed! -
07 Maart 2012 - 05:46
Bastiaan:
Hey Kerel, dat probleem heb ik ook altijd overal hebben ze wifi en dan kun je ook ontvangen maar op een of andere manier werkt het nooit met een laptop of telefoon van buiten azieen.
Maar er wat moois van
07 Maart 2012 - 07:20
Nils:
Klinkt echt mooi allemaal Qiwi! Wat is je site trouwens al vaak bekeken, 17986 keer al! ;P Veel plezier! -
07 Maart 2012 - 12:20
Quirijn Coolen:
@ Nils, Dat is inderdaad veel zeg! komt waarschijnlijk omdat dit mijn tweede reis is, en de site die twee opteld.
Ben inmiddels aangekomen in Cherating, heb hier mijn eigen chaletje. Ik denk dat ik hier de komende dagen blijf, genoeg te doen iig. Kayakken, fire-fly tours, surfen en natuurlijk relaxen. En Wifi in mijn chalet dat werkt! erg fijn allemaal. -
07 Maart 2012 - 14:02
Marloes:
Hoi Lieverd,
Ik zie dat mijn vader weer eens geprobeerd heeft de eerste te zijn!
Heb echt gelachen om je klus verhaal! Mooie foto's ook! Leuk om te zien
wat je daar allemaal doet. Alleen de dolfijn vind ik erg zielig..
Ik hoop dat je een paar fijne dagen hebt daar op het vaste land!
Een dikke kus van mij! -
07 Maart 2012 - 17:56
Rosalie:
heerlijk om allemaal weer te lezen!
ik laat er gewoon mijn eten in de oven voor aanbranden.
en goed veel foto's blijven maken! :) zijn zo mooi..
fijne vakantie verder
liefs vanuit nederland -
07 Maart 2012 - 19:05
Leoni Smith:
Hoi jongen, wat ben je goed bezig en wat een frustratie met dat gereedschap, wel heel herkenbaar hoor, is niet alleen iets van jouw eiland.
Prachtige foto's heb je weer gestuurd, ik zocht een nieuwe schermfoto, het is die mooie vlinder geworden. Ik ben erg beniuwed naar je avonturen op het vaste land van Maleisie.
liefs mams -
07 Maart 2012 - 23:16
Jorn D:
Hey man! Klinkt allemaal weer leuk en mooi! Veel plezier op je kleine 'vakantie'! -
08 Maart 2012 - 02:07
Jacob Nugteren:
Mooi verhaal Qiwi! Je stage is in ieder geval praktischer dan dat van mij! Ik zit voornamelijk alleen maar op kantoor totdat ik mijn eerste trip naar West-Kalimantan maak. Waarschijnlijk pas over twee weken (is uitgesteld). Wel mag ga ik vandaag naar de dierentuin om een beetje idee van gedrag etc. te krijgen van Orangutans, ook leuk! Groetjes en veel reisplezier!